Collectief

ZINK bestaat uit een vaste kerngroep van mensen die zich bezighouden met het samenstellen van het tijdschrift en het opbouwen van een platform voor andere jonge kunstenaars. Daarnaast geven ze creatieve schrijfworkshops.

Jonathan Van der Horst

Jonathan van der Horst is schrijver en theatermaker gevestigd in Antwerpen. Hij nam deel aan het deskundigheidstraject De Montignards van Monty Kultuurfaktorij. Binnen dat kader maakte hij de voorstelling The Last Tall Man, die in september 2019 op het Love at first sight festival in première ging en vanaf zomer 2020 weer zal touren. In 2015 en 2016 won Jonathan respectievelijk de 2de en 3de prijs in de Antwerpse voorronde van de schrijfwedstrijd Write Now!. In 2016 was hij genomineerd voor de NTR-Radioprijs.

Carlijne Hertog

Er was een periode dat Carlijne Hertog met een aardappelschilmesje snijpractica uitvoerde op de overleden vissen van haar vader. Dat tijdperk is voorbij. Nu woont en werkt ze in Antwerpen. Ze interviewt en organiseert en maakt documentair theater en radio. Ze trad onder andere op bij DWB, het Oorzaken Festival en de Maandagavond van DeNweTijd. Ze studeert woordkunst en volgde een minor documentaire aan het KASK in Gent.

Lennert De Vroey

Lennert De Vroey schrijft en is theatermaker in opleiding.
Na een studie Politieke Wetenschappen koos hij voor Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij maakt non-fictie, fictie en vooral graag werk op de grens daartussen. In 2019 won hij de derde prijs bij Write Now!.

Arno Boey

Arno bevindt zich tussen poëzie en proza, tussen theater en documentaire, tussen schoolslag en borstcrawl. Met zijn vader spreekt hij Frans, met zijn moeder Nederlands. Hij experimenteert met performance en fictief documentair proza. In 2019 nam hij deel aan de schrijfresidentie van deBuren en werd zijn tekst ‘Handschrift‘ gepubliceerd in het debutantennummer van DWB.

Danny De Jong

Danny is acteur en theatermaker. Sinds 2016 werkt hij samen met theatermaker Neal Leemput aan queer voorstellingen waarin het doorbreken van gendernormen centraal staat. Ze maakten o.a. The Good People. Danny studeerde af met ‘Je weet maar nooit’, over hoe hij als zestienjarige met zijn camera naar Amerika trok om aan te tonen dat alles daar beter was.

Yelena Schmitz

Yelena volgde de master Woordkunst op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze schrijft en maakt radiodocumentaires. In 2017 won ze de Nieuwe Types prijs voor beste afstudeerwerk van een Nederlandstalige schrijfopleiding. Ook won ze de Korte Golf Radioprijs 2017. Met het microverhaal ‘Ich bin wie du‘ won ze de Deus Ex Machina prijs. Ze publiceerde in de Sampler van Das Magazin in 2019.

Anna Dupon

Anna is gefascineerd door groepspsyche en de psychiatrie. Voor haar afstuderen van de master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen maakte ze de voorstelling ‘Wankelmoed’, een theatraal onderzoek in het psychiatrisch ziekenhuis in Zoersel. Met het duo VETO is ze onder andere bezig met het maken van een audiowerk rond mensen met een psychotische kwetsbaarheid. Soms knutselt ze met poppen.