Collectie 02

januari 2020

Aan het begin van de winter verschijnt deze bundeling teksten van schrijvers aan het begin van hun schrijfparcours. De Collectie 02 is een verzameling teksten geworden over samenzijn in tijden van alleen zijn. Het is een receptenboek voor lange nachten en korte dagen. Je vindt er alle ingrediënten voor hartzeer: van verhuisdozen, videorecorders en zwarte zwanen tot kapotte liften, toiletten in discotheken en schemerlicht in slaapkamers. Alles ademt teerheid.

'ik dook diep het bos in / wachtte al zo lang op iemand / die ik in al mijn kwetsbaarheid kon kwetsen /' schrijft dichter Dewi De Nijs Bik in haar gedichtencyclus. Naast poëzie verschijnen er in dit nummer ook beeldverhalen, proza en podcasts. 'Er zal slechts één regel gelden: er mogen geen kringen op het tafelblad achterblijven,' schrijft Helen Weeres. Alle teksten in deze bundeling bestaan uit afdrukken van ontmoetingen. Een man en een vrouw spelen Leonardo en Kate na. Geliefden worden ganzen. Er wordt geluisterd naar priesters, moeders, verplegers en ongediertebestrijders. Er is een stappenplan voor mensen met wie je je niet kan verzoenen.

Met de Collectie 02 bieden we je een verhoogde dosis liefdesliteratuur om de winter door te komen: van grindrdates over saunagluren tot Titanic-re-enactments. Een bloemlezing van de nieuwe liefde. Welkom in onze Lonely Hearts Club.