Platform

ZINK biedt via het uitbrengen van een magazine een podiumplaats aan beginnende, beloftevolle schrijvers. Via diverse evenementen proberen wij ook een platform te bieden aan kunstenaars van andere disciplines.
Een overzicht van alle mensen die wij een plek konden bieden.

 • Anke Van Meer is radiomaker en theatermaker. In september 2016 won ze De Korte Golf publieksprijs en in oktober 2016 De Beste Podcast van Radio 1. In 2017 maakte ze de podcastreeks In Mijn Hoofd (Radio 1).

 • Dieter werkt als freelance illustrator. Zijn tekeningen nodigen de toeschouwer uit om een stapje dichterbij te zetten en zo elk tafereel te doorgronden. Dieter is altijd te voet onderweg. Soms raakt hij de weg kwijt, maar uiteindelijk komt hij altijd terug met een verhaal. Hij maakte het beeldverhaal ‘Tomas’ voor Collectie 02. 

 • Else is schrijver en dichter. Ze studeerde af aan de opleiding Creative Writing aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten met de dichtbundel De Overblijfkinderen. In 2016 werd ze de jongste winnaar ooit van de Turing Gedichtenwedstrijd. Het jaar erop won ze het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam.

 • Esha studeert hedendaagse filosofie in Parijs. Daarvoor haalde hij zijn bachelor in wijsbegeerte en biomedische wetenschappen aan de UvA.

 • Gus aka Goose M is striptekenaar en beeldend kunstenaar. Hij studeerde Illustration Arts aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de stad waar hij nu in zijn eigen comics library (dat op termijn een comics paleis moet worden) woont. In zijn kunst zoekt hij tweeduidigheid, de paradox en doublethink op; hij houdt van lichamen, minimalistisch gebruik van kleuren, klare lijnen en traditionele (fysieke?) kunstvormen. 

 • Hendrik studeerde werktuigbouwkunde en is schrijver van theater en poëzie bij kunstcollectief Mot. Hij heeft drie kuiltjes in één wang en ééntje in de ander, en heeft hij vijf littekens op zijn hoofd. Eentje had er niet moeten zijn, want die was gelijmd. Hij schreef voor Collectie 01.

 • Ilona woont en werkt in Antwerpen. Ze houdt ervan om datgene wat ze zelf niet kan beoefenen – installatiekunst, dans, fotografie, politiek, economie – zich op literaire wijze toch toe te eigenen. Ze schreef o.a. voor Domein voor de kunstkritiek, DansBrabant en Kluger Hans. Bij kunsthal Extra City geeft ze rondleidingen. l

 • Jana studeert Drama aan het KASK in Gent. Eerder behaalde ze een master Filosofie aan de UGent, waarbij ze zich specialiseerde in Waarheid en waarheden. 

 • Kato zit in haar tweede jaar Woordkunst op het Conservatorium in Antwerpen. Het liefst vertelt ze verhalen op podium en op papier. Verhalen over grote walvissen, grotere nijlpaarden, heksen, straatkatten, allerhande psychedelia, een aanzwellende tromslag en een overtocht in een veerboot. 

 • Laurens schrijft proza, poëzie, toneelteksten en maakt performances. De grens tussen fantasie en realiteit is nooit duidelijk geweest voor hem. In zijn werk onderzoekt hij vooral menselijke constructies. Hij studeerde creative writing aan ArtEZ in Arnhem. In 2017 werd hij tweede in de finale van Write Now!. Momenteel houdt hij zich bezig met dingen uitproberen.

 • Leonore studeert dit jaar af aan het Conservatorium van Antwerpen, richting Kleinkunst. Vorig jaar richtte ze Teletext op, een muzikale samenwerking met Sascha Bornkamp. Haar grootste liefdes zijn taal en muziek. Verder houdt ze van lezen, praten, slapen, maken en vreemde projecten uit de grond stampen.

 • Lisa is student Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Ze spreekt woorden uit en schrijft ze op. Hiervoor zoekt ze naar verschillende vormen. In haar werk onderzoekt ze of taal ook beeld is en beeld ook taal.

 • Lot doet onderzoek naar identiteit, het belang van genderneutrale voornaamwoorden en wat het betekent om een lichaam te hebben. Hen schrijft korte verhalen, essays en werkt aan een podcastserie rondom het thema gender.

 • Margot studeert Radio aan het RITCS en schrijft verhalen. Hoewel ze ervan overtuigd is dat deze niet bestaat, geniet ze het meest van het zoeken naar de perfecte geluidsgolf. Zie het als dobberen op een wispelturige zee. Ze maakte het hoorspel ‘Mijn groot nutteloos werk’ voor Collectie 02. 

 • Matilde is theatermaker en rondt haar masteropleiding aan LUCA Drama af. Dit combineert ze met de Specifieke Lerarenopleiding drama aan het Conservatorium van Antwerpen. In 2018 behaalde ze een eervolle vermelding in de finale van Write Now. Ze regisseert, speelt en schrijft. Binnen haar werk focust ze op het prikkelen van de verbeelding van de toeschouwer. Kenmerkend zijn de zoekende personages die door het noodlot op elkaar zijn aangewezen en samen, of alleen, een nieuw begin trachten te vinden. Zo probeert ze vat te krijgen op de mens als mechanisme.

 • Maureen schrijft en maakt daarnaast performances en beeldend werk. Deze zomer studeerde ze af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam met haar dichtbundel Altijd Verschoven ruimtes. In deze bundel onderzoekt ze wat een thuis voor haar betekent.

 • Michiel is een schrijver en performer. Hij woont in Rotterdam en publiceerde o.a. in de Internetgids, Kluger Hans en Deus Ex Machina. Ook schreef hij voor het schrijversgevang in de Monty. Onlangs liep hij nog een halve marathon, nu werkt hij aan zijn debuutroman. In 2019 kwam zijn boek Messias van niks uit bij uitgeverij Atlas Contact. 

 • Nicolas werkte als film- en televisiescenarist. Werk van hem werd op filmfestivals vertoond en bekroond met o.a. de Prijs voor Letterkunde van de Provincie Oost-Vlaanderen. Sinds kort focust hij zich meer op literatuur. Hij publiceerde proza en essays in Gierik-NVT en rekto:verso. Momenteel werkt hij aan wat zijn eerste roman zou moeten worden: een coming-of-age-verhaal voor misbruikslachtoffers.

 • Pieter schrijft kortverhalen, theater- en minder fictieve teksten. Hij leeft in het lelijkste gebouw van een erfgoedkundig beschermde straat met zijn vriendin en een zuurdesemcultuur genaamd Barry.

 • Roos Marijn Peperkamp (1992) studeerde af aan Creative Writing ArtEZ met de EP ‘Schemerlicht’. Ze zingt poëzie en componeert haar eigen nummers. Ze neemt deel aan het Slow Writing Lab van het Letterenfonds.

 • Sander heeft sinds kort de ideale baan: hij werkt in de bibliotheek van Leuven, waardoor hij tijdens werktijd veel kan lezen en schrijven. Hij trad al op diverse podia op, publiceerde o.a. in Kluger Hans en ZINK en schrijft nu aan zijn debuutroman.

 • Sara tekent en schrijft korte beeldverhalen. Ze studeerde Illustratie aan het KASK in Gent. In haar werk onderzoekt ze de relaties die ze met anderen aangaat. Soms is ze alwetende verteller, soms gewoon een pratende uil.

 • Xandry studeerde Theater- Film- en Televisiewetenschappen en haalde de Master Dramaturgie. In 2016 won ze de NTR Radioprijs met haar radiodocumentaire ‘De regen die naar boven valt’. In juni studeert ze af aan de master Woordkunst met een zelfgeschreven theatertekst.l

 • Charlotte is beeldend kunstenares. Ze studeert Grafisch Ontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Haar motto is hetzelfde als dat van ZINK: eeuwig in de steigers, eeuwig onderzoekend. Ze illustreerde voor Collectie 02. 

 • David studeert Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Eerder behaalde hij een master in de Vergelijkende Moderne Letterkunde aan de UGent. In 2012 won hij de gedichtenwedstrijd van Ronse, waar hij thuis is. 

 • Elke is afgestudeerd als literatuur- en theaterwetenschapper. Nu is ze docent Latijn en Nederlands, schrijver, recensent, dramaturg bij Cie De Snor en redacteur bij Etcetera en Kluger Hans.

 • Elske schrijft verhalen die het absurde met het alledaagse combineren. Ze publiceerde de verhalenbundel Met de beste bedoelingen, won de Opium Verhalenwedstrijd en heeft een zwak voor oude mensen; in 2016 begeleidde ze bewoners van een verpleeghuis bij het optekenen van hun verhalen in het Verhalenhuis. Elske is schrijver/maker bij De Nieuwe Oost (vh Wintertuin). 

 • Fien speelde de voorbije seizoenen haar theatervoorstelling Wat (Niet) Weg Is op een aantal festivals en in verschillende culturele centra. Ze maakte onder Het nieuwstedelijk de voorstelling Wie we zijn. Ze schrijft, leest, zoekt, maakt video- en audiostukken, en werkt langzaam maar zeker aan een nieuwe voorstelling.

 • Hans is schrijver en performer. Hij behaalde zijn master in de vergelijkende moderne letterkunde en volgt momenteel de opleiding Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. Hij stond in de finale van Naft voor Woord en publiceerde onder meer in de literaire tijdschriften Tirade, Extaze, Kluger Hans, Deus Ex Machina en DW B.

 • Jeroen is sinds kort fulltime bezig als documentair illustrator. Hij studeerde vorig jaar af aan het  AKV Sint Joost in den Bosch. Met zijn afstudeerwerk ‘Tolerant Nederland’ en zijn serie schrijversportretten won hij de Hieronymus Bosch prijs 2017.

 • Laurens is muzikant en schrijver, is de muzikale van de literaire boyband BOYBAND, de literaire boyband, en wordt begeleid bij De Nieuwe Oost | Wintertuin. Werkt daar tevens als programmamaker. Is geïnteresseerd in ruimtevaart en planten. Lievelingskleur is rood, lievelingsgetal is 3, lievelingsgetal met een kleur is een rode 3.

 • Lieve studeerde schilderkunst en vrije beeldende kunst aan Sint-Lucas Gent. Haar werk is een samenkomst van tekeningen, foto’s en tekst, die elkaar afwachtend en afstastend vinden.  Het gaat over de ander en iets anders, maar altijd net iets meer over haar. Ze schreef een beeldend essay voor Collectie 02. 

 • Lotte studeerde in 2017 af aan de opleiding Writing for Performance in Utrecht. Ze richtte o.a. Het Pijpcollectief op waarmee ze voorstellingen maakt, schrijft en speelt. Momenteel volgt ze de Master Audiovisuele Kunsten aan het RITCS en schrijft ze in het kader van het talententraject Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds.

 • Martha is theatermaker, schrijver en speler. In haar werk probeert ze het kleine aan het grote verhaal te verbinden en gaat ze op zoek naar hoe ze filosofische of politieke abstracte thema’s naar concrete vormen kan vertalen. 

 • Michèle studeert Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze speelt graag, met woorden of op een podium. Als ze het nodig vindt soms ook met geluid of met beelden. 

 • Nikki is schrijver en radiomaker. Haar essays en gedichten werden gepubliceerd in onder andere De Gids en de Revisor. In 2018 verscheen haar chapbook, een voorwerp dat nog leeft, bij Wintertuin.

 • Reinier maakt subtiele presentaties die makkelijk kunnen gemist worden door de onoplettende toeschouwer. Voor degenen die zich inspannen wacht echter een zorgvuldig uiteengezet raamwerk waarin, temidden van gedachtes, opvattingen en associaties, het werk ontstaat.

 • Roos is afgestudeerd aan de opleiding Creative Writing in Arnhem. Ze won de juryprijs bij de schrijfwedstrijd Write Now! 2016. In 2017 werd haar gedicht ‘Prelinguaal’ geselecteerd voor de top 100 van de Turing Gedichtenwedstrijd. 

 • Sanne woont in een appartementencomplex waarin alle deuren op dezelfde manier kraken. In haar werk probeert ze de realiteit iets op te rekken zodat de beelden uit haar hoofd erin passen. Tijdens haar studie Nederlands heeft ze heel veel gebreid. Ze maakte het hoorspel ‘De truien van Sofie’ voor Collectie 02. 

 • Tim is schrijver. In 2013 won hij de voorronde van Write Now!. De jury zei dat hij over tien jaar wel eens een cult-bestseller zou kunnen schrijven. Naast schrijver is hij ook organisator van Dans! Dichter! Dans!

 • Vivian is visueel kunstenaar. Ze werkt vooral met film en potlood. Op dit moment maakt ze samen met Leonore Spee een documentaire.

 • Willem woont en werkt in Amsterdam. Hij studeerde in september af aan University College London waar hij een scriptie schreef over David Wojnarowicz en cruisen in de ruïnes van Manhattan.  

   

 • Yentl studeerde af aan de HKU Writing for Performance. Ze schrijft poëzie, proza, essay en toneel. In 2017 werd ze geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds. Hier schreef ze gedichten over Emily Brontë en deed ze onderzoek naar het spanningsveld tussen poëzie en seances. Sinds 2018 zit Yentl in een ontwikkelingstraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.

 • Aron was lid van het collectief ZINK. Hij studeerde Grafische Vormgeving aan het KASK in Gent. Naast zijn werk als vormgever en beeldend kunstenaar, waagt hij zich graag aan dans en zang. Hij was performer in Paradise Now  (1968 – 2018) van choreograaf Michiel Vandevelde. 

 • Astrid is literatuurwetenschapper en dichter. Ze studeerde Engelse en Franse taal- en letterkunde en literatuurwetenschap aan de universiteit van Leuven. Ze publiceerde in Armada Wereldliteratuur, DW B en Zuurvrij.

 • Corinne studeerde Woordkunst in Antwerpen. Ze schrijft proza en non-fictie, maakt theater en radio. Haar werk verhoudt zich in alle vormen tot de maatschappij en de vraag hoe kunst daar iets aan bij kan dragen. In november verscheen haar chapbook Mogelijke eigenschappen bij Uitgeverij Wintertuin, waarin zij het onderzoeken onderzoekt. Ze publiceerde in Collectie 01 en Collectie 02

 • Dewi studeerde Nederlandse letterkunde en Comparative Literature in Amsterdam. Ze nam deel aan de Parijsresidentie van deBuren en Vers van Het Mes. Sinds 2012 verzorgt ze diepte-interviews voor het Indisch maandblad Moesson. Met haar schrijven probeert ze nieuwe openingen te vinden in het debat rondom dekolonisatie. Ze schreef poëzie voor Collectie 02. 

 • Emma is journalist en radiomaker. Ze combineert strak afgemixt audiowerk met een haardos die  dag en nacht als een paraplu staat. Gelukkig is het binnenkort winter en kan ze dan weer een muts aandoen. Ze maakte het hoorspel ‘Mijn groot nutteloos werk’ voor Collectie 02. 

 • Fleur studeerde Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en kiest niet graag, waardoor haar werk zowel toneelstukken als luchtreclames omvat. Op dit moment onderzoekt ze het materiaal ‘haar’ binnen een kappersopleiding. Ze schreef voor Collectie 02. 

 • Gina  heeft voor het ogenblik twee levens: eentje in Antwerpen, waar ze schrijft, woont en thuis is, en eentje in Amsterdam, waar ze Gebarentaalwetenschap studeert aan de Universiteit van Amsterdam. 

 • Helen is schrijver bij kunstcollectief Mot. Op haar geboortedag stond de Macarena op nummer één in de Top 40,  en ze is ervan overtuigd dat dit haar leven in het teken heeft gezet van rondjes om haar eigen as draaien zonder echt te snappen wat ze nou allemaal aan het doen is. Ze schreef poëzie voor Collectie 02. 

   

 • Jorik studeerde wijsbegeerte aan de UvA, Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en volgt op dit moment de de master Artistic Research in and through Cinema aan de Nederlandse Filmacademie. Onlangs zocht hij in een kruipruimte naar artefacten van een man die zichzelf  ‘de man die nooit heeft bestaan’ noemt. Je leest zijn literaire feuilleton in ZINK 05, Collectie 01 en 02. Je vindt ze ook online terug. 

 • Kristien lijkt vooral te werken rond prostitutie. Ze sloot enkele jaren geleden de deuren van de academische wereld achter zich dicht na een onderzoek rond straatprostitutie. Vandaag zoekt ze, samen met Carlijne Hertog en Monica Diaz Acosta, uit hoe ze jongeren uit het tienerpooiercircuit een stem kan geven via een audioverhaal. Kristien luistert het liefst naar verhalen maar heel af en toe komt ze er ook eentje (na-)vertellen.

 • Linus studeerde grafische vormgeving aan het KASK in Gent. Momenteel woont en werkt hij in Leipzig, waar hij zijn artistiek oeuvre uitbreidt en probeert te wennen aan curryworst en slecht gebakken frieten. 

 • Lotte is niet zo sportief, dus schrijven aan een bureau doet haar hart sneller kloppen. Nadat ze haar Master Schrijven aan het Ritcs behaalde is ze terug in Antwerpen gaan wonen. Daar droomt  ze van heel kleine huisjes en bomen en een bos. En misschien ook nog haar eigen boek. Tot die tijd blijft ze schrijven in een studio naast de Zeeman.

 • Malika studeert Creative Writing aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten, liep stage bij productiehuis SLAA, werkte als PR assistent voor Read My World.  Ze experimenteert met proza en poëzie en hoopt naast een dichtbundel ook ooit een (literair) kookboek te publiceren.

 • Maud studeerde Drama/Woordkunst aan het Koninklijke Conservatorium in Antwerpen. Ze is schrijver en dichter en werkt aan haar debuut. In 2015 won ze de NTR Radioprijs, een motivatieprijs voor jonge radiomakers. Mulier maakte met haar documentaire Geduld, Californië een intiem portret van een gezin en hun manier van omgaan met dood en rouw, dromen en religie.

 • Michaël is criticus, essayist, filosoof, dichter en theatermaker. Hij publiceerde eerder al veel non-fictie maar ‘Autodafe’ is zijn eerste gepubliceerde poging tot fictie. Hij werd enkele weken geleden voor het eerst ‘daddy’ genoemd en weet niet goed wat hij hiermee moet. Hij schreef voor Collectie 02. 

 • Mona is studente Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Op haar zesde schreef ze haar eerste verhaal: een tweeregelig vers over een vermiste poes. Mona is geboren met twee blauwe ogen, maar rond haar vierde verkleurde haar linkeroog. Af en toe vragen mensen haar of ze de wereld rechts blauw en links bruin ziet. Ze schreef een beeldverhaal voor Collectie 02. 

   

 • Neal is performer, theatermaker en werkt op dit moment aan een artistiek onderzoeksproject naar ‘de leesbaarheid van niet-normatieve lichaamsbeelden via het werk van R.W. Fassbinder’ afgerond. The Selfless Dreams Of Joachim Flaxer is de laatste voorstelling in het kader van dat onderzoeksproject. In dit megalomane en tegelijk minuscule portret bundelt hij zijn bevindingen in een lecture performance.

 • Puck schrijft en tekent, het liefst tegelijkertijd. Ze is gefascineerd door vormen van kunst die een ervaring in tijd zijn. Haar werk verschijnt gedrukt in tijdschriften, online, in tentoonstellingen en live gebracht als performance. Ze ziet lezen als de ultieme privé performance in ieders hoofd. Ze noemt de vorm van haar werk graphical notations, een systeem van noteren dat beïnvloed is door dans- en muzieknotatie, theater- en filmscripts, landkaarten, infographics en yoga oefeningen.

 • Reinout bedenkt ideeën, concepten en projecten ter ‘verblijing’ of verbetering van de mens en maatschappij. Mensen verbinden met een artistiek project als lijm, hen samen dingen laten doen, dat  is wat hij het liefste doet. Al zijn ideeën houdt hij bij in notities op zijn gsm, tekstjes op papier of tekeningen. Zo kunnen ze rijpen tot het juiste moment.

 • Robert volgde de opleiding Creative Writing aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en is maker. Zijn reizen, ervaringen en ontmoetingen vormen de basis voor film, tekst en performances.

 • Rose studeerde twee weken Nederlands aan de UvA, waarna ze rechtsomkeert maakte en besloot een opleiding tot banketbakker te volgen. Toch heeft schrijven haar altijd achtervolgd: op dit moment werkt ze aan een tweede versie van een eerste boek.

 • Silke tekent, illustreert, bouwt en schildert. Ze studeert in juni af aan haar masteropleiding Illustratieve Vormgeving op Sint-Lucas in Antwerpen.

 • Sophie is geboren in Riyadh, Saoedi-Arabië en groeide op in Pakistan en Turkije. Ze studeerde filosofie in Amsterdam, Tokio en Londen en behaalde haar Master’s in Audiovisuele Kunsten aan de School of Arts Ghent met haar kortfilm A was het maar voor even. Momenteel schrijft ze aan haar eerste langspeelfilm, How to start a fire, met ondersteuning van het VAF.  

 • Vere studeerde illustratie aan ArtEZ en combineert dat illustreren nu met schrijven en kleien en schilderen en nog veel meer bij Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Kijk als je zin eens op haar website.

 • Ward probeert vier dagen in de week de communicatie van een Centrum voor Algemeen Welzijn in goede banen te leiden. Daarnaast schrijft hij verhalen waarvan hij er gemiddeld een per jaar afwerkt en publiceert. De rest van zijn vrije tijd verdeelt hij over het onderhoud van een vijftigtal kamerplanten waarvan er ongeveer 97,5% nog leeft. Hij schreef het script voor een videogame voor Collectie 02.